Ska snart se The Gambler

The Gambler är en film som släpptes i december förra året och det verkar vara en film i min smak. Mark Wahlberg spelar huvudrollen och han spelar karaktären Jim Bennett. Jim Bennett är lärare i engelska och vid sidan av det en highstakes-gambler. Dramatiken tar form när Jim Bennett hamnar i trångmål och lånar pengar med sitt liv som garanti.

Jag har en polare vars filmomdöme som jag litar på som säger att The Gambler är värd en titt. Han har koll på min smak och det är klart att jag ska se filmen om han nu rekommenderar den. Men samtidigt har jag en annan polare som sa att han blev besviken. Det är strunt samma. Filmen ska ses och så är det med det.

Mark Wahlberg är en sådan där karaktär som jag är lite för kritisk mot ibland. De senaste filmerna jag såg med honom var The Other Guys, Boogie Nights och så Ted. The Other Guys såg jag bara häromdagen. Det var det där klippet när Will Ferrell snackar om att han och hans tonfisk-kompisar skulle ätit upp Mark Wahlberg om han var en tiger. Det är en sjukt rolig dialog som jag såg på youtube och som sedan fick mig att se om hela filmen. Innan dess såg jag också Boogie Nights. Det är en film som alla gillar men som jag inte sett i rätt ålder förrän nu. Jag tror jag såg den första gången när jag kanske var 12 år gammal och det enda jag kunde tänka på var Heather Graham. Nu fick jag ut lite mer av filmen. Mark Wahlberg gjorde en fin rolltolkning i Boogie Nights och det är väl den rollen som gör att han får spela i stora filmer som Ted, Max Payne och liknande. Jag hoppas att jag kommer gilla The Gambler men försöker hålla nere mina förväntningar.